Monday, August 31, 2009

Kek Lapis Evergreen

Bismillah...

Ni la kek lapis evergreen yang umie watkan semalam...sediakan adunannya bukan main lama lagi tp melapis nyer kejap jer..tp nak kena hati-hati sebab takut permukaan keknyer hangus...hehhehe
dengan ini, umie bagi percuma je resepi kek ni sekiranya ada sesiapa yang nak mencubanya..resepinya mudah sajer...

Bahan-bahannya:

16 oz butter
60 gm tepung hongkong (kau guna tepung gandum pun boleh sb tepung ni mahal la jugak harganya)
24 biji telur (20 biji buang putih)
10 oz gula halus
1 sudu makan overlette
4 sudu susu manis
2 paket serbuk santan
sedikit pandan pest dan pewarna hijau


Cara membuatnya:

cara wat kek ni seperti cara membuat kek lain tp kena masukkan tepung di akhir adunan...
Bakar pada suhu 100-120 c...1st layer kena guna api atas dan bawah then layer ke 2 guna api atas sahaja

ni la kek yang telah siap..sori..tadi lupa nak snap gambar..kek ni pun dah siap packing nak di baw ke ofis...


So, SELAMAT MENCUBA.....!




p/s: untuk maklumat lanjut...YM umie..shafiedah_n@yahoo.com...kepada sesiapa yang dah mencuba tu jgn lupa inform umie k....

1 comment:

  1. sedaap....thank for the sharing..umie..

    ReplyDelete

terima kasih di atas komen anda..